KRISTIANSAND: — Jenta ble funnet bundet med et tau til treet, og hun kom seg ikke løs ved egen hjelp, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Da hadde helikopter, politipatruljer, Røde Kors og frivillige lett i flere timer etter den ni år gamle jenta, etter at hun ikke kom hjem etter skoletid ved 14-tiden.

Letemannskaper fant jenta i en hage i Furulia klokken 21.08. Det er uvisst om det har skjedd under lek, eller om noen bevisst har bundet henne til treet. Hun skal ikke ha hatt tegn til fysiske skader. Hun var imidlertid så solid bundet at hun måtte kuttes løs med en kniv.

— Ambulanse og helsepersonell ble sendt tilbake, da det ikke var noen åpenbar grunn til å ta henne med til sykehuset for en sjekk. Jenta ble raskt kjørt hjem til foreldrene i Broveien, der familien nå får roe seg i kveld. Vi vil foreta avhør først i morgen tirsdag, sier Arnesen.

Helikopter og Røde Kors

— Luftambulansen i Arendal sendte ut et helikopter som skulle søke i området rundt Åsane, sier redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen på Sola. Helikopteret gjorde vendereis klokken 21.19 etter at leteaksjonen ble avblåst av politiet.

En beboer skal også ha observert jenta i det samme området på ettermiddagen, gående alene sammen med en katt.

Aksjonen ble koordinert av Agder politidistrikt. En Røde Kors-patrulje gjennomsøkte skogsområdene nær byggefeltene i Åsane sammen med tre politipatruljer og et korps av frivillige naboer.

Jenta kom til rette samtidig med at de involverte patruljene utvidet søket til et større område.

Etterlyst på ettermiddagen

Den ni år gamle jenta, som er av utenlandsk opprinnelse, skal ha gått fra vennene i Rognelia like over klokken 14 mandag. Derifra skulle hun gå rett hjem til foreldrene i Broveien, en tur som vanligvis tar mellom ti minutter og et kvarter å gå.

— Vi søkte lenge etter henne i et friområde i nærheten uten resultat, det var etter dette vi valgte å involvere helikopter i søket, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.