BIRKENES: I rådmannens forslag til budsjett for 2008 får ikke Herefoss skole én krone ekstra til å drive undervisning, til tross for kostnadsøkningen som ligger i den nye skolereformen.

Det skriver Birkenes Avisa.

— Vi mister førti timer. Det betyr 1,57 årsverk, en himla stor prosent for oss, sier rektor ved Herefoss skole, Per Gunnar Knutson.

Lærerflukt

I tillegg foreslås det å innføre en todelt skolemodell. Det betyr at elever fra 1. til 4. klasse og elever fra 5. til 7. klasse går sammen. I dag går det 26 elever ved skolen. Til neste år øker antallet til 27 eller 28. — Det vil gi et redusert skoletilbud. Elevene på Herefoss vil ikke få et like godt tilbud som elevene i sentrum, mener Knutson.

Rektor tror dette vil føre til lærerflukt

— De kan ikke tenke seg å undervise tjue elever i første til fjerde klasse samtidig i for eksempel matte. Det blir ikke et seriøst tilbud. Ingen lærere vil ta den jobben, sier Knutson.

Også skolesjefen i kommunen er fortvilt.

– Det er dramatisk. Det kuttes alle steder, men jeg føler at skole og barnehage rammes ekstra hardt. Jeg føler meg absolutt som en budsjettaper, sier skolesjef Sven Erik Forfang.