KRISTIANSAND: Natt til søndag var de tre 19-åringene ute for å feire at den ene av guttene nettopp hadde fylt år. Utpå natten skulle de tre følge to jenter til busstoppet ved Samsen. Og det var da de hadde kommet bort til Samsen, at de ble overfalt.

— Sønnen min oppfattet egentlig ikke så mye av det som skjedde. Det var to stykker som plutselig kom over veien, og hoppet på dem, forteller faren til bursdagsbarnet, til fvn.no.

— En av de to personene hadde et blankt balltre. De kom så overraskende på, at selv om de var i flertall, så klarte ikke de tre guttene å forsvare seg.

- Utrolig heldige

I det de tre ble overfalt, kom det en Securitas-bil kjørende. Vekteren i bilen tutet, noe som førte til at de to guttene som angrep løp fra stedet. Like etter ankom politiet. Securitas-vekteren kjørte de tre ungdommene til legevakten.

— På legevakten ble skadene nøye dokumentert. Legen der sa at guttene hadde vært utrolig heldige. Han hadde sett mye stygge skader på personer som hadde blitt angrepet med balltre, forteller faren.

De tre guttene slapp fra det hele med kun minimale skader.

Bakgrunnen for volden kan ha vært en episode på Shell på Gartnerløkka like i forveien.

— Det var en person som eglet seg innpå min sønn, men min sønn trakk seg tilbake. I tillegg kom kameratene hans til. Da så de at denne personen tok noen telefoner. Det kan jo ha en sammenheng med det som skjedde, men det vet vi jo ikke sikkert, sier faren.

Tør ikke gå på byen

Faren forteller at sønnen er sterkt preget av helgens hendelse.

— Han sa til meg at han ikke tør å gå på byen mer. Han har hatt stor tro på at hvis han bare forholder seg rolig og holder seg unna gitte situasjoner, så skal han også komme seg unna bråk. Men dette viser jo bare at hvis noen har sett deg ut, så er du fortapt, sier han.

- Hvordan reagerte du på det som skjedde?

— Jeg ble helt forskrekket. Det jeg tenker er at et balltre er et livsfarlig våpen. Hva som hadde skjedd om Securitas-vakten ikke hadde kommet, tør jeg ikke tenke på. Vi priser oss lykkelig for at det gikk som det gikk.

Etter episoden i helga, har flere personer han har snakket med, fortalt ham om episoder med uprovosert vold. Han synes det virker som det er mye av den typen vold i Kristiansand for tiden, og er skremt over utviklingen.

— Det kan nesten virke som noen bare er ute etter å finne folk de kan slå fordervet. Jeg klarer ikke å sette meg inn i den holdningen.

Ferdig etterforsket

Politiet har hatt begge personene som angrep inne til avhør.

— De erkjenner langt på vei forholdet. De har innsett at dette ikke er måten å løse problemer på, forteller leder av personavsnittet ved Agder politidistrikt, Oddbjørn Lunde, til fvn.no.

Han ønsker ikke å kommentere hva som ellers har kommet frem i avhøret med de to. Politiet anser saken som ferdig etterforsket, og vil levere saken til politijuristene for videre rettergang.