ARENDAL: — Vi gjorde det samme med politibåten i Kristiansand for to år siden, opplyser materiellsjef ved Agder politidistrikt, Arve Lindland, til fvn.no.

Politibåten er lagt ut for salg på nettstedet finn.no.

— Vi ønsker blant annet å se hva markedet vil gi for den, sier Lindland og legger til at det i tillegg er penger å spare dersom politiet nå kan få solgt båten i stedet for å måtte ta den opp til vinterlagring, for så å ta den ut til våren igjen.

Båten har vært i polititjeneste siden 2000, men er altså nå klar for å byttes ut.

Vil kjøpe ny båt

  • Det er en type båt som ikke er så godt egnet for vår bruk lenger. Vi får ikke utnyttet den, derfor vil vi ha en annen type båt, forklarer Lindland.

Når politiet nå ser seg om etter en ny båt ønsker deg seg en som tilsvarer den de allerede har i Kristiansand.

— Vi har veldig god erfaring med politibåten i Kristiansand. Det er en en rib som går kjapt og som kan komme fram i trange farvann.

Båten som er i bruk i dag er 31 fot lang og båten er i tillegg bred. Riben er lang, men er til gjengjeld langt smalere enn den nåværende politibåten.

Tar tid å skaffe ny

Å skaffe ny politibåt er ifølge Lindland en møysommelig prosess som kan tid.

— Vi må lage en kravspesifikasjon på blant annet lengde og skrogmateriale, deretter må produsentene komme med et tilbud utifra det. Det er en prosess som tar tid, og vi må nok søke bistand i anbudsprosessen, sier Lindland.

Må klargjøres for sivilt bruk

Båten, som er av typen Targa, er en 99-modell med en innenbordsmotor på 2 x 216 HK. Båten kan komme opp i en fart på 35 knop og er utstyrt med blålys, politilogo og politistriper. De følger ikke med båten.

— Nei, humrer Lindland, som forteller at politiet nå skal få sin fulle hyre med å klargjøre politibåten for sivil bruk.

— Det å fjerne blålys og sånn skal gå kjapt, men ellers blir det en formidabel jobb. Bare politiskiltene på siden av båten er en møysommelig jobb å få av. Etter at skiltene er fjernet så må båten poleres om igjen, sier Lindland.

Har meldt sin interesse

  • Per i dag er det fire-fem som er interessert i båten, men foreløpig er det ingen som har vært for å se på den, sier.

Båten ligger fortsatt på sjøen i Arendal, hvor den kan besiktiges og prøvekjøres etter avtale.

— Det er en båt man må prøve før man kjøper den, også må vi se om det kommer noe bud og hva vi eventuelt gjør for noe, sier Lindland.

- Men det skader vel ikke akkurat å kunne si til bekjente ved et eventuelt kjøp at det har vært en politibåt?

— Det skal være usagt, ler Lindland.