LILLESAND: Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at Statens vegvesen fredag 28. september annonserte at de skulle stenge E 18 mellom Lillesand og Kristiansand i en uke. Spesielt reagerte man på at det ble gitt fryktelig kort varsel.

— Vi har mottatt en rekke reaksjoner fra både næringsliv, beboere og fra de som bygger firefelt Grimstad-Kristiansand på at det var for kort varsel. Vi forstår kritikken og har i dag hatt møter med en rekke aktører for å finne en bedre løsning, heter det i pressemeldingen som er sendt ut av Statens vegvesen Region Sør i ettermiddag.

Dermed blir ikke veien stengt i morgen, og beboere og næringsliv får litt bedre tid til å venne seg til tanken, og gjøre nødvendige tilpasninger.

Bare Mesta som venter

Det er bare Mesta som utsetter sitt arbeid med rensk og bolting av skjæringene utenfor Vallesverdtunnelene til lørdag 13. oktober klokken 09.00. Kabelselskapene begynner sitt arbeid i morgen som planlagt. Dette er et arbeid som kan skje periodevis, og krever derfor ikke at E 18 stenges. I stedet vil det bli manuell dirigering av trafikken på stedet.

Men når Mesta setter i gang med sitt arbeid på lørdagen, vil E 18 bli stengt i tidsrommet 09.00-19.00 alle dager, til og med søndag 20. oktober.

Omkjøring vil bli skiltet via riksvei 41 Timeneskrysset og riksvei 402 Birkeland til E 18 på Tingsaker.

Mellom 19.00-09.00 vil veien være oppe.

Sikkerhet

— Vi er klar over at stenging av E18 medfører store ulemper for mange. Vi er likevel i den situasjonen at dette arbeidet må gjøres i dagslys av hensyn til arbeidernes sikkerhet. Bolting medfører rystelser som igjen kan lede til mindre ras, og derfor er vi nødt til å stenge vegen for trafikk mens dette arbeidet pågår, skriver de i pressemeldingen.