ARENDAL: Mannen sendte blant annet en MMS-animasjon der en djevel og en engel har sex med hverandre. Aust-Agder tingrett fant oppførselen så grov at de dømte 44-åringen til 21 dager betinget fengsel med en prøvetid på fire år. I tillegg må han betale 10.000 kroner i bot og saksomkostninger.

Ifølge P4 er det første gang her i landet at noen er dømt for å ha sendt MMS-meldinger med seksuelt innhold med mobiltelefon.

— Han har akseptert dommen, og vil ikke anke, sier mannens forsvarer Odd Johan Holck-Steen til fvn.no.

Mannen sendte flere meldinger, selv om jenta ikke ønsket kontakt. Retten la vekt på at hun følte det krenkende, og at 44-åringen tidligere er straffet for seksuell omgang med barn.

— Man skal ikke påtvinge barn meldinger av denne karakter. Den groveste av disse meldingene er en djevelfigur som gjennomfører et analt samleie med en englefigur, sier politiadvokat Julie Møller Digre til P4. Hun hadde lagt ned påstand om betinget fengsel i 15 dager, men Aust-Agder tingrett valgte å gi mannen ytterligere seks dager.

— Det viktigste her var om det ble betinget eller ubetinget. Om det ble 15 eller 21 dager betyr ikke så mye, sier Holck-Steen.

Retten la til grunn at mannen både sendte meldinger og ringte jenta i håp om å møte henne. 44-åringen hevdet i retten at han ville ha henne til å selge lodd.

— Han har beklaget det som skjedde. Han mente i utgangspunktet at han ikke hadde gjort noe straffbart. Men dette ligger i grenseland, og han har akseptert dommen, sier forsvareren.

Da MMS-meldingene ble sendt var jenta og 44-åringen bosatt i en innlandskommune i Aust-Agder.