OSLO: — Vi leter etter en bakteriestamme som er så sjelden at det ikke bare er snakk om å lete etter nålen i høystakken, men nålen i kornåkeren. Et realistisk scenario er at vi aldri finner smittekilden. Da vil vi alltid måtte leve med mistanken rettet mot oss, sier Gildes kommunikasjonsdirektør, Nina Sundqvist, til Aftenposten.

Norsk Matanalyse har siden fredag testet Gildes kjøttdeig, karbonadedeig og familiedeig, for å finne E. Coli-bakterien. Tirsdag skulle etter planen resultatene være klare.

— Vi har vært for optimistiske. Det vil ta lengre tid enn vi håpet. Men i løpet av uken skal det komme noen svar, sier Sundqvist.

Hun beskriver situasjonen som Gildes verste krise noensinne.

Gilde har ikke regnet ut hva selskapet taper, i tillit og penger. Selskapet har heller ikke vurdert om det skal betale erstatninger til de rammede forbrukerne.

— Vi er bare opptatt av to ting: Å forhindre at flere blir syke, og å finne smittekilden. Alt annet får vi ta etter hvert. Våre tanker og vår medfølelse går til de syke barnas familier, sier Sundqvist.