KRISTIANSAND: For litt over ett år siden ønsket familien Sjåstad å flytte fra Bergen til Kristiansand, fordi Runar Sjåstad ønsket å studere teologi ved Ansgarskolen i Kristiansand. Kona Nina Christine var gravid og ønsket samtidig å komme nærmere familien på Sørlandet. Ekteparet oppsøkte derfor pastor Enevald Flåten i Levende Ord i Bergen for å si ifra om at de flyttet. Da fikk ekteparet klar beskjed fra pastoren, skriver Vårt Land.

— Enevald svarte at han ikke hadde sanksjon fra Gud på at vi kunne flytte. Det sa han uten å ha bedt om det. Han mente det var rett av meg å studere teologi, men kunne ikke anbefale Ansgarskolen, sier Sjåstad.

Samtidig understreket pastoren at det var gått galt med flere andre som hadde trosset pastorens råd.

Til tross for dette valgte familien å løsrive seg fra menigheten, og flyttet til Lyngdal kommune i fjor sommer.

Enevald Flåten nekter for å ha nærmest tvunget familien til å bli i Bergen.

— Da de ønsket å flytte til Sørlandet, hadde vi en samtale om dette. Jeg kan bare beklage at de nå forvrenger en fortrolig samtale. Jeg kan ikke si så mye mer enn at jeg ikke hadde noen indre sanksjon på dette, og jeg fremdeles ikke har det. Men da de hadde bestemt seg for å flytte, velsignet vi deres avgjørelse og ønsket dem alt godt på Sørlandet, svarer Flåten i et brev til Vårt Land.

Denne framstillingen er ikke ekteparet Sjåstad enig i.

— Vi har ikke forvrengt samtalen. Tor Håkon Eiken og Per Ove Berg var til stede og kan bekrefte det. Jeg har gjengitt essensen i det som ble sagt, sier Sjåstad.