Det opplyser direktør Geir Stene-Larsen i Folkehelseinstituttet til Aftenposten.no.

Jenta ble torsdag overført fra det lokale sykehuset til Ullevål der det blir opplyst at tilstanden er stabil. Sykehuset fortsetter å ta prøver for å fastslå hvilken bakterie hun er smittet av.

Ifølge Stene-Larsen skal hun ha spist karbonadekaker fra en delikatesseforretning i Oppland. Kakene var laget av kjøtt fra Gilde.

Karbonadene ble kjøpt før Gilde trakk tilbake kjøttdeigen fra markedet den 24. februar. Karbonadekakene ble så lagt i fryseren og brukt på et senere tidspunkt.

– Dette viser at vi ikke kan utelukke andre smittekilder enn kjøttdeig. Folkehelseinstituttet vil nå vurdere om smittejakten skal utvides. Stene-Larsen sier at han råder folk til å være oppmerksomme på alle produkter som inneholder kjøttdeig, også eldre varer som ligger i fryseren.

– Kjøttkaker, pizza og andre produkter med kjøttdeig må være helt gjennomstekte før man spiser dem. I tillegg skal folk være oppmerksom på at kjøttdeigen fra Gilde ikke nødvendigvis er pakket i emballasje fra Gilde.

I noen butikker som ICA, Mega og Meny kan kjøttdeigen være pakket i butikkens ferskvaredisk, selv om den er levert fra Gilde, skriver Aftenposten.no.