22-åringen er politianmeldt og sparket på dagen. Han har erkjent å ha stjålet datamaskinene. Av de fire beholdt han en, og solgte videre de tre andre. De tre som har kjøpt datamaskinene vil også bli straff-forfulgt for heleri.

Tyven har bare vært ansatt ved bedriften i ett år. Sist mandag ble ledelsen ved Umoe Mandal AS klar over at de hadde en utro tjener i rekkene sine.

– Jeg anmeldte saken umiddelbart til politiet. I løpet av en liten uke hadde politiet avslørt hvem det var som sto bak tyveriet. Dette må sies å være godt politiarbeid, sier driftssjef ved Umoe Mandal AS, Kjell Rune Olsen til Lindesnes.

22-åringen jobbet ved verftets lageravdeling. Datamaskinene han tok var beregnet på de militære marinefartøyene bedriften produserer. Maskinene er vanntette, og det er årsaken til at de koster over 100.000 kroner per stykk, opplyser leder for kriminalavdelingen ved Mandal politistasjon, Tor Åge Tronstad til fvn.no.

– Mannen la alle kortene på bordet i avhør hos politiet, og har tilstått at det var han som sto bak tyveriet. Han ble selvsagt avskjediget på dagen, sier Olsen.

Umoe Mandal regner med å få tilbake alle fire maskinene.