KRISTIANSAND: Dette hovedsaklig slik at de som bor på Flekkerøya og jobber på fastlandet, får muligheten til å sykle til jobben.

— Dette er et skritt i riktig retning. Det er ganske mange her som ønsker å sykle til jobb, og dette tilbudet kan føre til at flere gjør det, sier Erik Arntsen, formann i Flekkerøy Vel.

Bussen AS har gått med på å droppe avgiften på ti kroner for å ha med sykler i bussen på strekningen mellom Flekkerøy og Kroodden. Bare den vanlige passasjeravgiften må betales - for en voksen er den på 25 kroner, uansett hvor lenge man sitter på bussen fra øya.

— Det gjør ikke så mye, mange har busskort og da har de mulighet til å ta med seg sykkelen gjennom tunnelen gratis de dagene de vil sykle, sier Arntsen.

Tilbudet startet torsdag. Ifølge Bussen AS kommer gratistilbudet til å vare så lenge arbeidet i tunnelen foregår.

— Vi gjorde dette etter initiativ fra velforeningen der. Og fordi folk begynte å sykle gjennom tunnelen mens arbeidet pågikk, sier Steinar Moberg Bjorøy i Bussen AS.

— Hva gjør dere hvis tilbudet blir veldig populært, og det blir overfylt med sykler på bussen?

— He he, vi frykter faktisk litt at vi ikke får plass til syklene på kveldstid. Da går det nemlig minibuss ut på øya. Men så langt har det gått greit, sier Moberg Bjørnøy.