LES OGSÅ: Fant ikke bremsespor etter motorsykkelen

Dødsulykke i Vågsbygd

KRISTIANSAND: — Det er ikke kommet frem flere opplysninger jeg vil ut med foreløpig. Vi holder på med avhør av vitner i dag, sier etterforskningsleder, Rune Strømsvåg ved Agder Politidistrikt.

Han sier det er så og si umulig å konstatere hvor høy fart motorsykkelen holdt før sammenstøtet med bilen, da det ikke fantes bremsespor på veien etter ulykken.

— Farten kommer vi nok ikke til å få konstatert, nei, sier Strømsvåg.

Venninnegjengen hadde ordnet med det de tenkte skulle bli en flott turopplevelse for Vibeke, som bodde på Grim i Kristiansand, men som opprinnelig var fra Søgne.

André Jørgensen fra Vennesla skulle være sjåfør for den vordende bruden, som skulle gifte seg om tre uker.

Turen skulle være begynnelsen på et hyggelig og langt utdrikningslag.

Gikk galt

Men motorsykkelturen fra byen ut til Vågsbygd like før klokka 10 lørdag formiddag, endte verst tenkelig.

I den krappe høyresvingen på Vågsbygdveien ved Storenes kom motorsykkelen over i motsatt kjørefelt og kjørte rett inn i en møtende bil.

Vibeke Skarpeid Olsen døde momentant. André Jørgensen ble brakt med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand, men livet hans sto ikke til å redde. 23-åringen skal ha hatt store innvendige blødninger på vitale organer.

— Vibeke var på vei fra hjemmet sitt til leiligheten til en venninne i Vågsbygd. Der hadde ti venninner stelt i stand frokost til henne. Det skulle være begynnelsen på utdrikningslaget, sier kommunelege i Søgne, Frank Andersen, til Fædrelandsvennen.

Helt knust

Skarpeid Olsen skulle gifte seg i Søgne gamle kirke lørdag den 26. mai.

De fleste av venninnene som ventet på henne, hører hjemme i Søgne. Lørdag tok den kommunale krisetjenesten, med lege, prest og psykiatrisk sykepleier, seg av venner og familie.

— Vi har prøvd å støtte familien og venninnegjengen på beste måte. De hadde stelt i stand en flott, minnerik dag for Vibeke. De er alle sammen selvfølgelig helt knust, sier Frank Andersen.

Jørgensen skal ikke ha hatt noen tilknytning til venninnegjengen på annet vis enn at han skulle være sjåfør.

— De hadde engasjert ham via kjente, sier kommunelege Andersen, og legger til:

— Det var ikke noe alkohol involvert. Det var en edru gjeng som sto og ventet.

Ifølge politiet ble det ikke funnet bremsespor etter motorsykkelen. Et vitne har fortalt til Fædrelandsvennen at motorsykkelen holdt høy fart kort tid før ulykken. På grunn av manglende bremsespor har politiet problemer med å anslå farten, men Fædrelandsvennen får opplyst at det var høy energi i kollisjonsøyeblikket.

Kun en hjelm funnet Politiet har kun funnet en hjelm på ulykkesstedet. Det er foreløpig usikkert hvem av de to som hadde hjelmen på seg. Et vitne Fædrelandsvennen har snakket med, mente at Skarpeid ikke hadde hjelm. Ifølge to andre vitner, var det Skarpeid som brukte hjelmen. Politiet vil verken avkrefte eller bekrefte hvem som brukte hjelm.

Føreren av personbilen, som var på vei mot byen, var en mann i 70-årene. Han skal ha kommet uskadet fra kollisjonen. Mannens kone, som var passasjer i bilen, ble kjørt med ambulanse til legevakten i Kristiansand. Hun slapp fra ulykken med lettere skader.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, mener politiet at bilføreren holdt en fart på 20-30 kilometer i timen gjennom svingen.

I går formiddag lå det blomster, tente lys og avskjedsbrev fra pårørende og venner på ulykkesstedet i Vågsbygd.