KRISTIANSAND: 1. januar 2009 er datoen Vest-Agder Kollektivtrafikk (VAK) har nevnt for dropping av HiA for direktebussene på øst-vestlinjen gjennom Kristiansand.

Dermed vil busstilbudet for Universitetsstudenter, VGS-elever ved Gimle og de som trener på Spicheren bli sterkt svekket, selv om andre bussruter enn M1 og M3 fortsatt vil gå til Spicheren.

Taper tid

Fvn.no brakte allerede i august nyheten om at Metro-bussene ikke lenger skulle gå innom UiA.

— I dag tar det veldig lang tid å ta bussen. Folk taper i alle fall ti minutter på at bussen må kjøre via HiA og laste opp 20 stykker som bare skal til Kvadraturen, sa markedssjef Inge Os i Vest-Agder Kollektivtrafikk til fvn.no.

Web-tv: Teller alle busspassasjerer Varsel om innskrenkning av busstilbudet har falt Studentorganisasjonen i Agder tungt for brystet.

— Skal det være et godt miljø her oppe, må det være et solid kollektivtilbud, sukker leder for Studentorganisasjonen i Agder, Helge Hovland.

Tok telling

Enn så lenge svinger M1- og M3-bussene innom busstoppen ved Spicheren morgen og middag, og i går ble det gjennomført en telling av hvor mange som brukte bussen mellom klokken 07.00 og 19.00. - I går tok 4800 passasjerer bussen fra holdeplassen utenfor Spicheren. De som gjennomførte tellingen kunne fortelle om tidvis proppfulle busser, sier Hovland, og legger til at gårsdagen ikke var blant de travleste.

I morgen, torsdag, skal Hovland i møte med ledelsen ved Universitetet og Gimle Videregående.

— Vi kan ikke hvile nå, vi vil fortsette kampen mot nedleggelse av busstilbudet. Det er en svært viktig brikke for å sikre miljøet og livet for studentene.

DEBATT: OK å la direktebussene gå direkte?