KRISTIANSAND: Slik kommenter avgående gruppeleder i KrF, Anne Ma Timenes, gårsdagens oppslag i Fædrelandsvennen om at Høyre valgte Ap og Mette Gundersen blant annet fordi partiet mener Jørgen Kristiansen i KrF er for umoden politisk.

— Det er trist at andre partier må begrunne sine valg med å skylde på andre, sier Timenes.

— Jeg må få minne om at KrF faktisk gikk mer fram enn Høyre ved lokalvalget. Og Jørgen Kristiansen fikk flere personstemmer enn både Mette Gundersen og Per Sigurd Sørensen. Nei, dette har vært et spill likt det vi så i Agder-Energisaken mellom Ap og Høyre, sier hun.

Frps Tor S. Utsogn reagerer også sterkt.

— Jeg mener Høyre som borgerlig parti hadde plikt til å forsøke å få til bredt borgerlig samarbeid med Frp og KrF. I stedet har Høyre holdt velgerne for narr og drevet et spill ingen visste om, sier Utsogn.

— Noen uker før valget ble jeg oppringt av Tore Austad som problematiserte vårt syn på redusert eiendomsskatt, på konserthus og på innvandring, sier Utsogn, som føler Høyre hele tiden har ønsket seg samarbeid til venstre og nå skylder på Frps politikk for at det gikk sånn.

— Høyre kaller jo alt som avviker fra Høyres syn for demonstrasjonspolitikk. Sannheten er at Høyre ville til venstre, og at velgerne ikke fikk rede på dette før valget var over.

Utsogn siterer Martin Kolberg som har kalt Høyre i Kristiansand for et «meget lyseblått parti».

— Vi kan spørre om Høyre i det hele tatt er et borgerlig parti i denne byen, sier han.