LYNGDAL: — Vi bruker folkeregisteret, og vil be for hver eneste innbyggere med navn, sier Jakob Martin Høyland.

Det er ikke noen liten oppgave 62-åringen, som er aktiv i Lyngdal misjonsmenighet, har tatt på seg. Med seg til å organisere den omfattende bønneaksjonen har han pensjonert sokneprest Harald Tysvær.

De to er hellig overbeviste om at bønneaksjonen vil bære frukter, og at også de som ber for andre vil få mye igjen for sin innsats.

Etter en litt treg start har de to nå fått god hjelp, og bønnegjengen teller nå 37 personer.

De som er med og ber er i alder fra midten av 20-årene til over de 80, og kommer fra flere forskjellige kirkesamfunn. De samles i mindre grupper i et lånt rom på Lyngdal bedehus. Det er ikke bedehuset, men Jakob Martin Høyland og Harald Tysvær som står bak bønneaksjonen.

Ber for Trond Giske

I tillegg til at hver enkelt lyngdøl skal bes for, blir alle lokale menigheter, skoler, Lyngdal lensmannskontor, Farsunds Avis, Radio Lyngdal og forkynnere bedt spesielt for.

Andre som blir tatt med spesielt i bønneaksjonen er kongefamilien, statsminister Jens Stoltenberg og kirkeminister Trond Giske.

— Vi har satt opp turnuslister, og de som ber får tildelt navn over de som skal bes for, sier Jakob Martin Høyland.

Selv beskriver han seg som en tilgitt synder, som ble frelst for ni år siden. Som uføretrygdet har han rikelig tid og anledning til å være med å lede bønneaksjonen.

Ikke glad

Mens KrF-ordfører Hans Fredrik Grøvan overfor den kristne avisen Dagen karakteriserte bønneaksjonen som et flott initiativ, er ikke lokallagsleder for Human-Etisk Forbund i Farsund, Lyngdal og Hægebostad, Åshild Skog, like begeistret.

— Vi ønsker ikke å ta bønneaksjonen opp som noen sak, men jeg tror absolutt ikke så mange av våre medlemmer er begeistret for å bli bedt for, sier hun til Fædrelandsvennen.

Bønnesenter

Initiativtakerne til bønneaksjonen håper at arbeidet skal munne ut i etableringen av et bønnesenter i Lyngdal, som fastboende og tilreisende kan oppsøke for å be.

— Et bønnesenter som kanskje også kan ta imot overnattingsgjester er et langsiktig prosjekt, som nok ikke lar seg gjennomføre før om noen år, sier Jakob Martin Høyland.