KRISTIANSAND: En 16 åring er dømt til betinget fengsel i 120 dager med to års prøvetid for ranet. To 15 år gamle kamerater er dømt til 90 dagers ubetinget fengsel og to års prøvetid for samme forhold.

Alle har fått en bot på 3000 kroner hver. En fjerde person har fått saken sin overført til barnevernsnemnda, fordi han var for ung til å bli straffen.

De to unge guttene som var bøssebærere og samlet inn penger til Strømmestiftelsen, ble overfalt av de fire ungdommene i Voiebyen. Den ene av guttene ble slått i ansiktet med knyttet hånd og truet til å gi fra seg bøssen. Den andre bøssebæreren ble holdt fast og slått i tinningen slik at han mistet bøssen. Det er uklart hvor mye penger som var i bøssene.

Før ranet hadde gjerningsmennene ifølge dommen forberedt seg. Det var gjort tilpasning av tøy, og skaffet til veie finlandshetter.

Kristiansand tingrett skriver i sine domspremisser at det i formildende retning ved straffeutmålingen er lagt vekt på at ranet bærer preg av «ungdomsdumhet». Mangel på modenhet og mangel på konsekvenstenkning har virket inn.

Retten bemerker at det var 16-åringen som foreslo å rane bøssebærerne og at han derfor må straffes strengest.