— Nei, det funket ikke! Vi kan vel trygt slå fast at budskapet ikke kom veldig tydelig fram, ler vokalist i Turboneger, Hank Von Helvete og legger til:

— Rent rockehistorisk var det lite nytt i stuntet og ikke spesielt «farlig», men er du uheldig og skyter luft i årene dine, da er det livsfarlig, sier vokalisten.

Den tidligere heroinisten har ingenting imot at heftige visuelle virkemidler blir benyttet på punkscenen. Men:

— Personlig mener jeg hele junkie-greia må ut av rocken. Det blir rett og slett for amatørmessig, sier Hank Von Helvete.

Avblåser bandkrig

Norges mest kjente frontfigur understreker at han fortsatt er veldig glad i Flying Crap-gutta og vokalist Rune Tengs. Det til tross for at Tengs sa til media at Turboneger var i ferd med å bli så kommersielle at de innen fem år ville representere Norge i Grand Prix.

— Til det sier jeg tusen takk. Da har Rune skjønt hele greia!

Men han kjøper ikke hele kritikken uten forbehold.

— Vi ringte til Rune etter å ha lest VG. Hans kritikk av oss kan vi fint leve med, men artikkelen var signert Stein Østbø - og den mannen er en feiging som har drevet systematisk mobbing av Turboneger i årevis. At han nå brukte et distriktspønkeband til å få fram sine meninger, er nok et bevis på feigheten hans, mener Hank Von Helvete.

Vennskapet med Flying Crap skal imidlertid ikke vrakes.

— Mener du Turboneger skal bli fornærmet over kritikk servert av et band som fortsatt øver på Samsen? humrer Hertugen, og fortsetter:

— Bandkrig mellom Turbo og Crap? Det blir omtrent som å sette danskebåten opp mot en pionérjolle. Jeg skal si deg en ting: Hadde Flying Crap benyttet muligheten de hadde for ti år siden, ville det bandet vært så stort at Turboneger faktisk hadde hatt grunn til å frykte kritikk fra dem!

Og nå er frontfiguren virkelig i varmen på et av møterommene på Ernst Hotell.

— Turboneger er et sosialt eksperiment. Vi ønsker å finne ut hvor langt det er mulig å ta et norsk band i internasjonal målestokk. Vi er ferdig med undergrunnen, forklarer Hank Von Helvete.

Chris øverst

Han er lei av såkalte idealistiske konsertarrangører som betaler bandene 5000 kroner i hyre og selv sitter igjen med 50.000 kroner i fortjeneste.

— I Norge er det en holdning om at artister ikke skal tjene penger. Det er bare å se på VGs angrep av inntektene til «Hallelujah-gutta» i forrige uke. I Norge skal man helst bare spille støttekonserter, sier Hans Erik Dyvik Husby, som han egentlig er døpt.

De to siste gangene Turboneger har gjestet Quart har det vært som headlinere. I går kveld spilte de før Chris Cornell.

— Perfekt for oss. Da er vi i angrepsposisjon.

- Og en utakknemlig oppgave for Cornell?

— Hehe, det må du spørre Chris om!

- Ville du gått på scenen etter Turboneger?

— Nei, definitivt ikke!

SPRØYTE I ARMEN: Flying Crap-vokalist Rune Tengs satt en sprøyte i armen under konserten på Hovefestivalen. Foto: Kristin Ellefsen