GRIMSTAD: Politiet fikk melding om hytteinnbruddet mandag morgen. Da en politipatrulje kom til stedet for å foreta en åstedsundersøkelse mandag ettermiddag befant imidlertid de tre unge guttene seg fortsatt i hytten.

— Vi fikk klokken 09.15 mandag morgen melding om et hytteinnbrudd på Fevik. Da politipatruljen fra Grimstad skulle ut på åstedsbefaring i 17-tiden stakk tre gutter fra hytten, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt.

Guttene rømte først bak hytten før de forsvant til skogs. Politiet rekvirerte hundepatrulje fra Kristiansand, og i 18.30-tiden ble de tre guttene pågrepet.

— De ble kjørt til politistasjonen i Arendal for avhør og videre oppfølging. Vi varsler foresatte slik at de kan være med på avhørene, opplyser Arnesen.

Guttene, som hører hjemme på Fevik og i Grimstad, vil trolig bli avhørt mandag kveld. Hvorfor guttene oppholdt seg på åstedet er fortsatt uklart for politiet. Hytten eies av tyskere, men det var en nabo som hadde oppsyn med den som meldte fra om innbruddet.

— Det kan tenkes at guttene har hatt tilhold i hytten. De kan også ha kommet tilbake til den etter innbruddet, sier Arnesen.