GÖTEBORG: Rasistene, som er hjemmehørende i Skaraborg i Sverige, var så mange at vaktene om bord ikke klarte å stagge dem.

– Denne fremmedfiendtlige gjengen har laget bråk om bord på båten i prinsipp under hele reisen. De har blant annet trengt seg inn i en lugar og mishandlet en kvinne alvorlig i ansiktet, sier Lars-Gunnar Gustafsson ved Göteborg-politiet.

— Det er snakk om en nazistgjeng på minst 10-12 personer som har plaget og mishandlet personer som ikke har skandinavisk utseende, de har levd som røvere ombord i et helt døgn.

— Vi har ikke fått noen henvendelse fra ferjen med forespørsel om bistand, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no. Ferja la fra kai i Kristiansand lørdag klokken 09.45, med planlagt ankomst Göteborg 18.00. Arrestert

Da ferja la til ved Frihamnen i Göteborg ved 18-tiden lørdag kveld, ventet en stor politistyrke på gjerningsmennene. Fire av dem er mistenkt for grov mishandling og ble tatt med til avhør.

Det var de fire som var toneangivende i gjengen, men de skal ha blitt fulgt av en gjeng med likesinnede som hindret vaktene i å gripe inn. Hele gjengen skal ha bestått av cirka 15 personer. De fire som er pågrepet, kommer fra ulike steder i Västra Götaland.

Bråk tur-retur

Bråket begynte allerede da ferja var på vei til Kristiansand fra Göteborg. Etter midnatt natt til lørdag ble det meldt om bråk i en korridor. Dette utartet da de fire mennene tok seg inn i en lugar.

– Det er to menn og en kvinne som fikk flere slag og spark mot seg, opplyser en svensk tjenestemann.

– Det har vært bråkete på båten om natten på reisen til Kristiansand, og det var også bråkete på reisen tilbake til Göteborg lørdag. Vaktene var i mindretall ettersom det var så mange med i gjengen, sier tjenestemannen.

Avgangen Kristiansand-Göteborg med Princess of Scandinavia termineres ifølge DFDS 31. oktober 2006. Ingen ombord på Princess of Scandinavia ville lørdag kveld gi noen kommentar til hendelsene.