HAMBURG: – Mette, Mette, ropte publikum Og Mette-Marit – i lys rosa kåpe – ga dem lønn for strevet ved å smile og vinke tilbake i flere minutter.

– Hun ser fabelaktig ut, og så naturlig og vennlig, sa Monica Hein til NTB etter seansen.

Hein tok en rekke bilder av kronprinsessen, og datteren Marleen på fem år som var med, gleder seg til å få kopier av morens bilder av kronprinsessen på rommet sitt.

– Hun var akkurat som en prinsesse, sier femåringen, som spesielt likte Mette-Marits lange, lyse hår.

Tålmodige Blant publikum var det flest godt voksne damer, men også yngre kvinner og en god del menn i alle aldre hadde tatt oppstilling bak de mange sperringene ved rådhuset i god tid før kronprinsessens ankomst.

De mest tålmodige ventet også til kronprinsessen kom ut fra rådhuset et par timer senere. Disse fikk enda mer valuta for pengene da kronprinsessen gikk bort og hilste på og pratet med en del av dem – til tross for et enormt sikkerhetsoppbud av tysk politi.

Snakket Kronprinsesse Mette-Marit ble stoppet av et tysk TV-team på vei inn i Rådhuset, og TV-reporteren kunne i ettertid stolt fortelle at den norske gjesten hadde gitt uttrykk for at hun var glad for å være i Hamburg og at hun gledet seg over det gode vennskapet mellom Tyskland og Norge.

Så forsvant kronprinsessen inn i Rådhuset, der borgermester Ole von Beust ventet med gaver og lunsj.

Mette-Marit måtte selvsagt også signere rådhusets gylne bok, på samme måte som ektemannen gjorde det da han besøkte Hamburg for fire år siden.

Hamburgs flotte rådhus ble åpnet i 1887. I dag er det sete for både delstatsparlamentet og delstatsregjeringen.

Gammel hansaby

Hamburg er Tysklands nest største by med rundt 1,7 millioner innbyggere. Byen er en av de 16 delstatene som utgjør den føderale republikken Tyskland.

Som gammel hansaby er Hamburg en av Norges eldste innfallsporter til Europa. Byen har lange handelstradisjoner med Norge og spesielt Bergen som også er en gammel hansaby.

Hamburg er også et sentrum for mediene i Tyskland, og store og kjente aviser og tidsskrifter som der Spiegel, Stern og die Zeit blir utgitt her.

I tillegg er Hamburg det økonomiske sentrum for hele den nordtyske regionen. I dag er Hamburg både Tysklands mest velstående by og byen som scorer høyest på livskvalitet i Tyskland.