OSLO: Widerøes flygere og selskapet brøt lønnsforhandlingene allerede i vår, men plassoppsigelsen ble først varslet til etter sommerferien og meklingen ble innledet i Oslo onsdag formiddag.

– Vi har tatt pause onsdag kveld, men møtes igjen torsdag morgen, sier informasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB. Han mener ingen av partene ønsker at det skal bli streik, men sier konflikten er vanskelig å løse.

Riksmeklingsmannen har gitt partene frist til klokken 24 torsdag.

Lønnskonflikt Hvis det blir streik oppfordrer Kongsteien alle passasjerer til å ta kontakt med nærmeste flyplass eller reisebyrå for ombooking til alternative reisemåter eller refusjon av billettene.

Konflikten i Widerøe gjelder det ordinære mellomoppgjøret våren 2007. Uenigheten dreier seg om lønnsnivået i selskapet som er ett av dem som går bra i SAS-konsernet. Nylig la SAS fram et dårlig halvårsregnskap for hele konsernet, men den norske delen av virksomheten gikk utmerket og sto for storparten av overskuddet i selskapet.

Flygerforeningen i Widerøe er lite fornøyd med at medlemmene tilbys meget små lønnstillegg i en situasjon der overskuddene kommer nettopp fra Widerøe og den norske delen av SAS.

Passasjerrettigheter Hvis det blir streik i Widerøe fra fredag gjelder følgende passasjerrettigheter:

  • Passasjerer som har billetter for reise mellom 17. og 25. august kan booke om billetten eller få refusjon.

  • Passasjerer som har billetter for reiser etter 25. august kan foreløpig ikke gjøre endringer eller få sin billett refundert.

  • Det er ikke anledning til å booke om eller får refundert billetter før streiken eventuelt er et faktum.

  • Ombooking kan gjøres hos Widerøe eller i reisebyråene.