KRISTIANSAND: Ifølge foreskrift angående bruk av statsflagget og handelsflagget i Norges lover, skal det norske handelsflagget (som er det samme som nasjonalflagget) hales ved solnedgang, eller senest klokken 21. Ved sandvolleyballarenaen i Tresse i Kristiansand har imidlertid flagget vaiet på hel stang etter klokken 21 de to første dagene av arrangementet World Tour.

— Det er ikke bra. Flagget skal behandles med respekt, og respekt for flagget er å følge fristene, sier Baste Knutsen, rådgiver ved diplomatseksjonen i Utenriksdepartementet, til fvn.no.

Han slår fast at sandvolleyballarrangementet i Kristiansand derfor bryter Norges lover.

— Det er jo ingen som løper rundt og sjekker om folk holder fristene, men det regnes som dårlig flaggskikk, sier han.

Og stempelet "dårlig flaggskikk" er trolig også den eneste straffen ledelsen i World Tour risikerer å få. Det finnes nemlig ingen straff i juridisk forstand for å bryte flaggforeskriften.

Christian Berthelsen, lokal prosjekt- og eventansvarlig for arrangementet, mener derimot at de ikke bryter loven.

— Jeg har vært veldig nøye på dette, og har fått forklart at det er nye regler for sånne arenaer som dette. Det er det jeg har blitt fortalt, så jeg har handlet i god tro, sier han.

Disse nye reglene har imidlertid ikke Knutsen i Utenriksdepartementet hørt noe om.

— Nei, men nå gjelder jo vårt ansvar først og fremst offentlige bygg. Men uansett er god flaggskikk å følge de fastsatte tidene, sier Knutsen.

Christian Berthelsen kan imidlertid ikke huske hvem han fikk beskjed fra om at reglene var endret. Han lover nå å sjekke opp i saken.

— Dette må jeg finne ut av med én gang, sier Berthelsen.