KRISTIANSAND: — Dette synes jeg er veldig hyggelig. Nå håper jeg vi finner en god løsning til glede for dem og ande brukere av øya, sier ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen til NRK.no.

- Aksepterer begrensninger Sørensen understreker også at kronprinsparet med den tilbakemeldingen har signalisert at de aksepterer de begrensninger som er satt av kommunen.

– Dette betyr også at de har akseptert de avgrensningene på for eksempel areal som vi kom med, sier Sørensen.

Førstkommende onsdag skal Kristiansands politikere ta stilling til om det skal startes forhandlinger med Slottet.

Ifølge NRK er det bare Sosialistisk venstreparti som så langt har uttrykt misnøye med det planlagte leieforholdet.

Tidligere i høst var ordfører Per Sigurd Sørensen på befaring på Dvergsøya sammen med kronprinsparet og den kongelige eskortetjeneste.

- Fantastisk sted

  • Jeg kan bekrefte at de likte det de så. De synes Dvergsøya er et fantastisk sted, sa ordfører Per Sigurd Sørensen til fvn.no.

For noen år siden var det stort styr med mulig kongelig feriested på Flekkerøy. Planene ble ikke noe av, og kronprinsparet valgte å kjøpe landsted på et nokså forblåst sted ytterst i Risør-skjærgården.

— Dvergsøya var aktuell forrige gang, men Berglihn hadde leieavtale. Han avsluttet sitt leieforhold 1. juli. Dermed oppsto spørsmålet: Hva skal vi bruke Dvergsøya til? sa ordføreren til Fædrelandsvennen da nyheten om det nye feriestedet sprakk.

Erik Berglihn leide Vogts villa fra 2001, hvor han drev Arnebergs Gjæstgiveri. Hans leieforhold med kommunen ble ikke fornyet i fjor, noe som åpner for kronprinsparet.

Etter litt prat internt i kommunen, fant ordføreren ut at han ville rette en uformell henvendelse til Slottet om at eiendommen som ikke var ledig forrige gang, nå kan være aktuell for salg.