KRISTIANSAND: — Slik som saken står nå vil alle seks bli fremstilt for fengsling i morgen, sier politiadvokat Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt.

Mennene vil bli begjært fengslet på grunnlag av unndragelsesfare og fare for bevisforspillelse. To av dem er bosatt i Stavanger, mens resten skal være tilreisende.

— De øvrige har ingen tilknytning til Norge. I avhør har de fortalt at de kom fra Stavanger før bommen stengte søndag, sier Pedersen.

Tatt med tyvegods

Tirsdag ettermiddag hadde politiet gjennomført avhør av alle seks. I avhør har litauerne forklart at de var på vei tilbake til Stavanger da de ble pågrepet. Da veien viste seg å være stengt brøt de opp bommen for å komme forbi. Foreløpig er de seks siktet for grovt tyveri og skadeverk.

Da de ble pågrepet søndag kveld ble det funnet diverse gjenstander i bilene de satt i. Politiet har fått bekreftet at flere av gjenstandene stammer fra to hytteinnbrudd i Setesdal.

— Det er funnet en del datautstyr og slike ting, men lite av særlig verdi. Vi har ikke funnet noe konkret som kan koble dem til andre innbrudd, men etterforskningen er ikke avsluttet, sier Pedersen.

Nekter for innbrudd

I avhør har litauerne benektet ethvert kjennskap til innbruddene. De har heller ikke sagt noe om hvem som satt i bilen som kom seg over fjellet. Litauerne dro over fjellet i tre biler og to av disse ble stående fast på hjemveien.

— Vi vet ikke hvem eller hvor mange som satt i denne bilen. Det er gjennomført husransakelser i Rogaland, men det er ikke gjort noen pågripelser. Jeg har foreløpig ikke fått beskjed om det er gjort noen funn i forbindelse med ransakelsene, sier Pedersen.