KRISTIANSAND: Etter det fvn.no erfarer skal Securitas-vakten ha kommet til butikken allerede mens tyvene fortsatt var inne i butikken. Han skal imidlertid av sikkerhetshensyn ikke ha turt å hindre tyvene å stikke fra stedet ved å parkere sin bil foran fluktbilen.

KNUSER VEI: Dette bildet viser hvordan tyvene rygget inn i gullsmedbutikken. Foto: Overvåkningskamera

Høy hastighet Vekteren fulgte imidlertid etter fluktbilen et stykke, men slapp så tyvene av syne. Fluktbilen skal ha holdt ekstremt høy hastighet bort fra åstedet.

— I tillegg til Securitas-vakten, er det et vitne til som har meldt seg. Vedkommende skal ha sett fluktbilen kjøre fra stedet, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen til fvn.no.

Gullsmed Egil Berglihn ligger i Mållagsbygget i Kristiansand sentrum ikke langt unna Domkirken.

Trolig østeuropeere Ifølge politiet er det mye som tyder på at det er østeuropeere som står bak sjokkbrekket mot gullsmedforretningen.

— Dette baserer vi på uttalelser fra vitner som har sett de tre. I tillegg er det meget gode bilder fra et videoovervåkningskamera inne i butikken, opplyser Klausen.

Se overvåkningsvideoen her

Ifølge politiet viser bildene fra overvåkningskameraet at de tre tyvene rygger inn i butikken, og fyller opp tre bagger med ulike varer. På slutten av videoen kan man også se Securitas-bilen som svinger inn foran butikken. Tyvene stikker da raskt fra stedet.

Fluktbilen funnet Politiet fikk melding om sjokkbrekket klokken 04.01 natt til lørdag. Klokken 04.15 ble fluktbilen funnet igjen like ved Statoil i Elvegata.

— Det er to vitner som har meldt seg fra området ved Statoil. Den ene har sett tre personer som kom ut fra bilen, og gikk til fots fra stedet. Den andre forteller at han så de tre tyvene sette seg inn i en mindre, sort bil og kjøre fra stedet. Bilen skal ha vært på størrelse med en VW Golf, forteller Klausen.

Fluktbilen er en eldre Audio 80 som ble stjålet fra Hamreheia en gang i løpet av det siste døgnet.

FUNNET HENSTATT: Denne Audien brukte tyvene til å knuse seg vei inn i gullsmedforretningen. Den ble funnet like ved Statoil i Elvegata. Foto: Vegard Nekstad

Hundesøk Etter det fvn.no erfarer, ble det igangsatt søk med politihund i området. Dette søket skal imidlertid ikke ha gitt noe resultat.

— Vi har i tillegg varslet andre politidistrikt om hendelsen, opplyser Klausen.

Det er ikke kjent hvor store verdier tyvene fikk med seg under innbruddet i gullsmedbutikken, som skjedde i 4-tiden lørdag morgen.