Toralf Jørgensen. Arkivfoto Foto: Arkiv

KRISTIANSAND: Brevet som dumpet ned i Jørgensens postkasse forteller at han er en av 17 lykkelige internasjonale vinnere som vil dele en lotteripott i «Spanish Sweepstake Lottery S.A.» på nesten 21 millioner euro. Jørgensens andel blir oppgitt å være på svimlende 1.231.620 euro. Det vil si drøyt 10,8 millioner kroner.Den pensjonerte politimannen har imidlertid aldri deltatt i lotteriet, og skjønte fort at dette måtte være forsøk på svindel.

— Aldri i verden om noen i Spania ønsker å gi meg 1,2 millioner euro. Over 10 millioner kroner. Det hadde selvsagt vært hyggelig, men så dum er jeg tross alt ikke, sier han til Lindesnes Avis.

Ber om kontonummer

Brevet er skrevet til Jørgensen personlig, men inneholder flere detaljer han mener bør gjøre folk skeptiske.

Lotteriselskapet skriver blant annet at de ikke ønsker publisitet om gevinsten, og oppfordrer mottakeren til å holde en lav profil.

I tillegg ber de vinneren fylle ut en blankett med kontonummer og andre personopplysninger, og returnere denne på faks.

— Det er klart at så snart de får kontonummeret ditt, kan de starte jobben med å tappe den, sier Jørgensen til avisen.

Advarer

Han advarer nå folk mot å la seg lure av lotterisvindelen. De færreste ønsker vel å si nei takk til et titalls millioner kroner, men den tidligere politimannen understreker at det som virker for godt til å være sant, som oftest er det.

— Det finnes nok en del godtroende mennesker som helt sikkert tror dette er autentisk. Og det er nettopp derfor jeg ønsker å si fra. For å advare andre slik et de ikke biter på og blir fralurt oppsparte pengebeløp, sier Jørgensen.

Har du opplevd noe liknende? Del din historie her.