BIRKENES: — Hverken riksvei 402 eller riksvei 41 er dimensjonert for den trafikkmengden og tungtrafikken som nå belaster veiene, sier UP-sjef for Agder, Jon Steven Hasseldal.

Følger nøye med

Han er bekymret for de myke trafikantene som beveger seg langs veiene som nå midlertidig fungerer som E 18 etter jordraset som rammet veiskulderen ved Glamslandkrysset.

— Vi holder nå ekstra oppsyn med trafikken. Det vi har funnet så langt er ikke graverende med tanke på fart, men det tror jeg vi kan takke trafikkmengden for. Samtidig er ikke veiene lagd slik at det er mulig å kjøre særlig mye fortere enn fartsgrensene, mener Hasseldal.

Stor kontrollvirksomhet

Tirsdag sto UP flere timer i 50-sonen på riksvei 402 like ved Møglestu videregående skole. I kombikontrollen ble det sjekket både fart, bilbelte og eventuell bruk av håndholdt mobil.

— Vi tok relativt mange for å prate i håndholdt mobiltelefon, men få ble tatt for fart. Som sagt tror jeg dette skyldes den tette trafikken, sier Hasseldal.

UP vil fortsette å holde nøye oppsikt med trafikken mens E 18-bilistene sendes via Birkeland.

— Jeg håper - som alle andre - at omkjøringsperioden blir så kort som mulig. Jo før vi får bort tungtrafikken fra disse riksveiene, jo bedre, sier Hasseldal.

Tre sjåfører ble ilagt forelegg for for høy fart ved Møglestu tirsdag formiddag. UP har i perioden også sjekket trafikken i 40-sonen gjennom Birkeland.