OSLO: Da Ellen Ugland uteble fra en avtale med sin niese Ellen Kristin Dahl-Pedersen sist mandag, sendte niesen ektemannen bort til 57-åringens leilighet for å sjekke om alt sto bra til. Trond Dahl-Pedersen skal ha låst seg selv inn i leiligheten på Lysaker Brygge 13. Inne i leiligheten skal han ha funnet milliardærenken liggende død på gulvet – med ytterklærne på. Det skriver VG i dag. Dahl-Pedersen skal ha godkjent at avisen fikk denne informasjonen.

— Ingen mistenkt for noe

Etter å ha funnet Ellen Ugland liggende på gulvet skal han først ha ringt sin kone, som igjen kontaktet AMK-sentralen.

Torsdag kveld denne uken var ekteparet Dahl-Pedersen inne til politiavhør. Der forklarte ektemannen seg i detalj om funnet av Ellen Ugland, skriver Dagbladet.

— Vi jobber for å finne ut av dødsårsaken, som fortsatt er uklar. Ingen er mistenkt for noe i denne saken, sier påtaleleder Stine Karlsen i Asker og Bærum politidistrikt.

Niesen: - Reservemamma

Ellen Uglands niese, Ellen Kristin Dahl Pedersen (45), var trolig den personen som kjente Ellen Ugland best.

— Ellen Ugland har vært min aller nærmeste hele livet. Den siste tida har blitt veldig spesiell for meg, sa hun til Dagbladet på fredag.

Sammen med ektemannen og deres barn skal de blant annet ha feiret jul sammen med Ellen Ugland og mannen Johan Jørgen Ugland. De har også reist på mange ferieturer sammen, blant annet til USA og Canada.

45-åringen mistet sin mor i ung alder. Gerd Helga Hansen døde av kreft i 1996, hun var da bare 52 år gammel. Etter dette ble tanten, Ellen Ugland, en slags reservemamma for Ellen Kristin Dahl-Pedersen.

Arver 50-70 millioner

— Ja, det er riktig. Hun kalte henne reservemammaen sin. De sto hverandre meget nær, sier informasjonsrådgiver Ivar Hippe i Argendum. Han bistår 45-åringen med kontakten med pressen i den vanskelige tiden.

Ellen Kristin Dahl-Pedersen er utdannet siviløkonom, blant annet med bakgrunn fra reklame og markedsanalyse. Nå er hun forfatter og har skrevet kriminalromanen «Under isen» sammen med Kirsten Hove Tveito. Tidligere har hun skrevet en sakprosabok om Ugland-rederiet.

Begraves fredag 17. desember

45-åringen er også nær venn av hovedarvingen til Ugland-imperiet, Knut Nikolai Tønnevold Ugland. Dahl-Pedersen arver penger og eiendommer til en samlet verdi av mellom 50 og 70 millioner kroner etter sin tante.

Dahl-Pedersen er for tida i Grimstad for å klargjøre til tantens begravelse i neste uke. Begravelsen skal foregå i Fjære kirke.

— Trond og Ellen Kristin Dahl-Pedersen tror det vil bli begravelse for Ellen Ugland i Fjære kirke fredag 17. desember, sier Hippe.