FARSUND: Bryne-firmaet Maritime Construction Solutions tilbød Utlendingsdirektoratet å bruke et såkalt «flotell», altså en treetasjers lekter med cirka 130 plasser, som asylmottak i Farsund. Men Stein A. Ytterdahl synes ikke kommunen trenger dette, melder Farsunds avis.

— Dette forslaget er ikke helt seriøst håndtert. Det kom ingen informasjon til kommunen i forkant, det kom bare et raskt tilbud. Når tilbyder fikk forklart situasjonen i Farsund, skjønte de det, sier Ytterdahl til fvn.no.

UDI avviste mandag tilbudet på grunn av mangler i søknaden.

Ordføreren sier årsaken til at kommunen ikke ønsker å gå nærmere inn i forslaget om et flytende asylmottak, er at de allerede har nok plasser til asylsøkere.

— Vi er gode allerede, vi har et stort antall plasser. Vi har økt nye asylplasser i alle kommuner, sier Ytterdahl.

- Hva synes du om selve idéen om et flytende asylmottak?

— I Farsund kommune har antallet asylplasser aldri vært begrenset av mangel på rom eller bygninger. Det første vi ville tenkt på var ikke å lage en sånn midlertidig sak som dette, svarer Stein A. Ytterdahl.

Administrerende direktør Ingolf Midttveit i Maritime Construction Solutions sier til Farsunds avis at firmaet nok ikke kommer til å tilby lekteren til andre kommuner i Lister. Likevel vil firmaet levere nytt forslag til UDI neste gang det blir spurt etter tilbydere til asylmottak.