KRISTIANSAND: Mannen leide en båtplass til sin 48 fots store båt i en båthavn i Kristiansand i 2006 for 16.000 kroner. Påfølgende vinter kontaktet båteieren mannen han leide plassen av for å forsikre seg om at han hadde båtplass også i 2007. Selv mener han at avtalen var at han kunne ha båtplassen så lenge han ønsket det for samme pris.

Båteieren la båten sin på samme plass våren 2007, men utpå sommeren fikk han et brev med leieavtale og en faktura på 32.500 kroner fra utleier. Partene møttes i juli uten å bli enige, og båteieren flyttet båten.

Så gikk saken til forliksrådet i Kristiansand der båteieren i mai i år ble frifunnet. Men utleieren stevnet så båteieren til Kristiansand tingrett, der saken nå nylig er avsluttet.

Tingretten mener båteieren ikke kan føre bevis for at det var inngått avtale om pris og båtplass for 2007. Men retten mener også at heller ikke utleier kan bevise at de har inngått avtale med båteieren om leie av båtplass til 32.500 kroner.

Derfor ble slutningen i Kristiansand tingrett at båteieren frifinnes fra å betale kravet på 32.500 kroner. De mener imidlertid det er rimelig at han betaler noe for den tiden han benyttet båtplassen i 2007, og mener dette beløpet bør være 5.000 kroner etter sammenligning med en annen båtplassleier med båt på samme størrelse.

Partene deler saksomkostningene siden båteieren ikke har fremmet krav om at utleier skal dekke disse.