OSLO: Mari Lorentzen fra Tvedestrand kom fredag kveld videre i sangkonkurransen med Aerosmiths «Crying». Lorentzen, som er fersk i det nasjonale rampelyset, har alltid vært en sangfugl i hjembyen.

— Helt siden jeg var bitteliten har jeg likt å opptre. Jeg satt i armkroken til pappa og sang, mens han spilte gitar. Det var nok der det begynte, sier Mari Lorentzen.

På den private filmen ser vi nettopp tre år gamle Mari på fanget til pappa Åge Lorentzen.

— Jeg synger blant annet «Lille kattepus» og «Romeo», som vant Grand Prix. Eller jeg danser, ler hun.

De andre innslagene på filmen er fra hun var rundt 7 år, og fra russerevyen i Grimstad.

Et liv i luksus

Kanskje er det syngingen fra barne- og ungdomsårene som la grunnlaget for suksessen i X Factor. Nå har hun forlatt sørlandsbyen for hovedstaden. Deltakerne bor på hotell i Oslo og lever nesten som stjerner.

— Det er litt uvant. Men det er veldig gøy. Det er ikke mye vi skulle sagt om sminke og hår. Og så er det så mange gøye klær, sier Lorentzen ivrig mens hun blir distrahert og spurt om hun har en penn.

Så du skriver autografer nå?

— Ja, akkurat nå var det Chand Torsvik. Men det har blitt en del av det også. Først så tenkte jeg bare, hvorfor vil noen ha den? Men det er jo bare bra, sier hun.

Stemmer fra Sørlandet

Mari Lorentzen er altså blant ti finalister, og tror hjemstedet og landsdelen lengst sør kan hjelpe henne videre.

— Jeg føler jeg har mye av Sørlandet bak meg. I alle fall Tvedestrand. Siden jeg er den eneste sørlendingen, så tror jeg at jeg har litt å gå på, forteller hun.

Hvor langt kan du nå i konkurransen?

— Oj, det er vanskelig å si. Det er så tidlig enda. Men jeg har jo så lyst til å nå langt, sier 26- åringen.