Kristiansand: – Det finnes ikke maken til dette i Norge eller Skandinavia. Det blir bortimot en blåkopi av Nikki Beach-festene verden over, opplyser Leif Fosselie, daglig leder av Palmesus AS.

Arrangørene påstår at Bystranda blir «landets mest sexy sted» 24. og 25. juli, og lover den feteste strandfesten i kongeriket.

Strandklubbkonseptet Nikki Beach er kjent fra luksusferiesteder som Miami Beach i USA, St. Tropez i Frankrike og Marbella i Spania.

Kjendiser påmeldt.

Det handler om avslappende musikk, store mengder palmer, flytende bungalower, loungemøbler med hvite puter, fritthengende lingardiner og fakler.

– Det er et konsept som er kjent for mange i målgruppen vår, som er fra 18 til 40 år. Vi krysser fingrene for godt vær, og har et mål om 4500 gjester hver av dagene, forklarer Leif Fosselie.

– Med 8500 kvadratmeter pluss sjøen blir det to kvadratmeter på hver, sier festivalsjef Heine Strømme.

– Denne festen dunster av rikfolk, soss og fiff?

– Nei, dette blir for alle, noe både billettprisen, musikken, maten og drikken vil gjenspeile, hevder Fosselie.

I helgen var de i Barcelona for å bestille et par trailerlass med palmer. Budsjettet er på to til tre millioner kroner, mens staben teller 350 personer, de aller fleste frivillige og ulønnede.

Festen varer fra ti om morgenen til midnatt begge dager. Det starter med rolige frokostrytmer, og glir gradvis over i mer heftig festpreg. Seks dj-er står på programmet, men også brasiliansk sambadans, showkamp i strandfotball og vannsportshow.

Det blir et eget vip-område, og etter festen blir de spesielt inviterte flydd ut med helikopter til hemmelig sted i skjærgården. Kjendiser fra både inn— og utland skal ha meldt sin ankomst.

– Vi går ikke ut med hvem disse er, det ville være et billig poeng, mener daglig leder Fosselie.

– Bra med byfester.

– Det hele høres ekstremt væravhengig ut?

– Det er helt sant. Med sol blir det fantastisk. I pøs regn har vi som back-up å flytte hele festen til nattklubbene Kick og Spot, der festen uansett fortsetter etter midnatt om det blir godt vær.

Palmesus 09 medfører at Bystranda for første gang blir innegjerdet – fra torsdag til søndag ettermiddag. Etter først å ha avslått ideen, snudde byutviklingsstyret på hælen i vår.

Også i parkvesenet er skepsisen borte, så sant lukkede fester ikke skjer for hyppig.

– Vi tror det er bra med byfester, som skaper litt liv og røre. Det høres ut til å bli en ganske fin greie, mener driftssjef Helmer Espeland, som legger til at Palmesus skal evalueres i høst.

Om et par år skal festen utvides til å omfatte hele Tangen-parken, med plass til enda flere gjester.