21-åringen klarte ved hjelp av kort som var kjøpt, stjålet eller funnet å få utlevert billetter til 32 flyreiser. I tillegg fikk han bestilt 11 andre reiser som ikke ble gjennomført. Noen av flyreisene ble bestilt hos en polakk. Prisen per billett var 200 kroner uansett reisemål.

21-åringen, som er av afghansk opprinnelse, hadde tilgang til 15 forskjellige kredittkort. I første rekke er det flyselskapet Norwegian som er svindlet.

Tingrettsdommer Lillian Skranefjell anfører i sin dom etter gårsdagens tilståelsessak at siktede tidligere er bøtelagt til sammen fem ganger i Norge for blant annet tyverier. «Han ble videre domfelt i Danmark i september 2009 for tyveri av 54 kartonger sigaretter. Straffen ble 40 dager fengsel.

I skjerpende retning vises det til det store omfanget vinningsforbrytelser siktede har begått. Flere av bedrageripostene gjelder gjentatte bestillinger over tid. Det er fremmet erstatningskrav for direkte tap på ca kr. 145.000,-. I tillegg kommer de tap det ikke er fremmet erstatningskrav for. Siktede har ved gjentatte lovbrudd over lengre tid vist et fast og planmessig forsett. Han har fortsatt sin kriminelle og regelmessige virksomhet til tross for gjentatte pågripelser. Siktede fortsatte også umiddelbart etter at han ble løslatt fra varetekt i april i år.

I skjerpende retning vises det videre til at siktedes omfattende og gjentatte bedragerivirksomhet bidrar til å undergrave tilliten til de elektroniske betalingssystemer som samfunnet i dag er basert på og avhengig av. I tillegg kommer hensynet til det store antall fornærmede som her er rammet og påført uleilighet», fremholder retten.

«Retten finner at både individualpreventive og allmennpreventive hensyn tilsier en streng og følbar reaksjon i form av ubetinget fengsel av en viss varighet. I formildende retning vises det til siktedes uforbeholdne tilståelse».