**Les også:

Lurte døden — må i retten for råkjøring**

KRISTIANSAND: Det var natt til lørdag 10. november i fjor at Anders Nodeland (25) fra Mandal kjørte en varebil i Audnedal. Han holdt for høy fart, og kjørte utfor veien. Bilen smalt i en telefonstolpe, og en mann som satt på i bilen ble skadet.

Kameraten, som ikke brukte sikkerhetsbelte, brakk armen og fikk kuttskader i ulykken. Han måtte tilbringe noen uker på sykehus, men fikk ikke varige mén. Nodeland selv måtte behandles for brannskader. Bilen ble totalt smadret.

– Når man ser bildene er det ikke til å forstå at vi klarte oss såpass greit. Særlig glad er jeg for at det gikk relativt godt for kompisen min, har Nodeland tidligere uttalt til Fædrelandsvennen .

Beregninger gjort på ulykkesstedet i etterkant viser at Anders Nodeland holdt minst 120 kilometer i timen i 80-sona. Men 25-åringen fra Mandal har forklart at han trodde han holdt 80-90 kilometer i timen.

Kristiansand tingrett stoler imidlertid på teknikernes beregninger, og mener 25-åringen burde forstått at det kunne oppstå farlige situasjoner ved å holde såpass høy fart. Retten støtter aktors vurdering av at dette fremstår som villmannskjøring.

Derfor er Nodeland nå dømt til fengsel i 21 dager, samt at han mister lappen i ti måneder. I tillegg må han betale saksomkostninger.