KRISTIANSAND: Klokken 19.54 i kveld fikk brannvesenet melding om et brudd på hovedvannledningen i Fagerdalsveien på Grim. Da brannvesenet kom til stedet var folk fra ingeniørvesenet allerede på plass.

— De hadde da fått stengt av vannet, og de har kontroll på situasjonen, opplyser alarmsentraloperatør ved brannvakta i Agder, Jan Olav Morka, til fvn.no.

Kaos

Men før ingeniørvesenet kom til stedet hersket det kaos i gata.

— Det flommet av vann i gaten og i gårdstuna her. Ungene syntes jo at det var kjempegøy med alt dette vannet, og løp rundt å lekte seg med det, forteller en av beboerne i veien.

For en av ungene kunne leken endt skikkelig galt. Simen André Johnson (9) var ute på sykkelen sin for å se på alt vannet som fløyt rundt i gaten da asfalten plutselig åpnet seg.

— Det sa bare puff, og så forsvant jeg og sykkelen ned i et stort hull. Det var ganske skummelt sier han.

Rundt to meter dypt

Han ble ikke skadet, og sykkelen ble etter hvert fisket opp av hullet.

— En politipatrulje på stedet anslår hullet i veien til å være mellom en og en halv til to meter dypt, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Asbjørn Enoksen, til fvn.no.

Området er nå sperret av. Nesten samtidig som at de fikk melding om lekkasjen i Fagerdalsveien måtte ingeniørvesenet rykke ut til to nye vannlekasjer.

— Det har også vært brudd i en hovedvannledning på Søm. I tillegg har det også vært brudd på en vannledning på Flekkerøy, men her er det mest sannsynlig snakk om en privat ledning, opplyser oppsynsmann i ingeniørvesenet i Kristiansand, Vidar Viestad, til fvn.no.

Han sier det er tilfeldig at det i løpet av så kort tid har oppstått tre vannlekasjer.

— Det er veldig sjeldent at det går så galt som dette, og vi har nok å gjøre her akkurat nå, forteller han.

Se video av krateret og intervju med Simen!

To personer ser ned i hullet som den unge gutten forsvant ned i. FOTO: Tormod Flem Vegge (MMS-foto)