LYNGDAL: — For å kunne fylle opp med gjester uansett værforhold ønsker vi å etablere et uteområde. Når det er bra vær er det ikke alle som ønsker å bruke innendørsbassenget, sier daglig leder ved Sørlandsbadet, Jon Skriubakken, til fvn.no.

De planlegger derfor en utvidelse som består av et utendørs anlegg med et grunt basseng med lekeapparater i, et større solingsområde samt sklier.

Utendørsbassenget er tenkt å være rundt 30 cm dypt, og er ifølge Skriubakken forhåpentligvis ferdig innen 2010. — Vi er tidlig i prossessen ennå, så hvordan det blir til slutt er vanskelig å si. Men vi ønsker å være en bedrift i utvikling, og satser på å kunne presentere en eller to nyvinninger annethvert år de neste ti-femten årene, sier Skriubakken

Ifølge Skriubakken er fremdeles uklart hvor mye det nye bassenget vil koste, men han antyder at de ser for seg noen få millioner kroner.

— Dette skal ut på anbud, derfor kan jeg ikke si så mye om kostnadene foreløpig, sier han.

Regningen for utvidelsen blir trolig betalt gjennom et spleislag mellom Sørlandsbadet, kommune, fylkeskommune og private sponsorer.

— Vi har en del opptjent egenkaptial som vi kan bruke. Vi vil også diskutere med våre eiere, kommunen og fylkeskommunen, om hvor mye de kan bidra med. I tillegg så vil en fornyelse være viktig for enten å forlenge eksisterende partneravtaler og kanskje også få inn nye som ser det som attraktivt å bli assosiert med Sørlandsbadet, sier Skriubakken.

Sørlandsbadet gikk med totalt 2,2 millioner kroner i overskudd i 2007, og de regner med et overskudd også i år, selv om besøket i sommer var en del lavere enn året før.

Les også: Nest største badeland i Norge

Utvidelsesplanene ble lagt frem for formannskapet i Lyngdal denne uken. Før planene kan bli en realitet skal det utarbeides en reguleringsplan for området.

— Det er denne prosessen vi nå ønsker å sette i gang, sier Skriubakken.

Sørlandsbadet åpnet i slutten av januar i fjor, i strandkanten innerst i Rosfjorden i Lyngdal.

Les også: Sørlandsbadet innfridde