SKAGERRAK: Klokken 00.30 mistet skipsmannskapet hvalen av syne på grunn av mørket, men i formiddag legger skipet nok en gang ut på den to timer lange ferden for å sende restene av hvalen til bunns. En stor del av dyret sank til bunns tirsdag, men fortsatt er det en stor del som ligger i sjøen.

— Vi var ute for å senke hvalen i går, men var litt uheldige. Det gikk hull på en del poser med pukk som vi hadde med ut, og dermed fikk vi ikke den vekta vi trengte for at dyret skulle gå ned, forteller skipssjef Tor-Inge Miljeteig på KV Nornen, til fvn.no.

Les også: Slet med å senke hvalkadaveret

Like før klokken 11 lå skipet fortsatt i Marvika, hvor skipet fylte ferskvann. Snart tar skipet nok en gang fatt på strekningen ut til hvalkadaveret.

— Vi satte baugen borti hvalen for å få hull og det resulterte i at hvalen ble delt. Bakre del av hvalen gikk da ned med en del vekt, men halvparten fløt opp igjen. Vi prøvde å pirke i den slik at det skulle gå hull, men vi lyktes ikke før den forsvant i mørket, sier Miljeteig.

Skipssjefen tror det kan bli vanskelig å finne hvalen onsdag, men gjør likevel et forsøk. Vind som blåste hvalen ut mot de store hav kan gjøre at jakten blir forgjeves.

— Det blir som å lete etter nåla i høystakken. Det er ikke en hel struktur lenger, men mer skinn og spekk, sier han og forteller at det er rundt seks meter som er igjen av dyret.

Det er gasser som dannes når forråtnelsesprosessen starter som gjør at mannskapet på KV Nornen har fått sitt å stri med.

— Det danner seg gass når de begynner å forråtne, og derfor flyter de til havs. Det er veldig vanlig at hvalkadavrene blir liggende å flyte, så det er et tilbakevendende fenomen, forteller zoolog Roar Solheim ved Agder naturmuseum, til fvn.no.