KRISTIANSAND / SØGNE: Da kvinnen (28) ble forsøkt stoppet av en politipatrulje i Torridalsveien natt til 15. desember i fjor fikk hun panikk. Dermed økte hun farten og raste mot Søgne.

Politiet forsøkte å stoppe kvinnen for kontroll, men hun nektet å stoppe. I retten forklarte hun at hun ”fikk panikk” og derfor fortsatte kjøreturen – i stadig høyere fart.

I Kristiansand tingrett forklarte 28-åringen, som betegnes som ”godt kjent i det kriminelle miljøet”, at hun kjørte opp mot 160 km/t i 80-sonen. Polititjenestemannen i patruljebilen registrerte dessuten en hastighet opp mot 110 km/t i 60-sonen.

Kjøreturen gikk fra Torridalsveien i Kristiansand til Lohnevegen i Søgne, en strekning som er flere mil lang. 28-åringen erkjente i retten at hun hadde kjørt bilen mens politiet lå bak henne. Under turen gjorde kvinnens bil blant annet skade på et gjerde.

Da kjøreturen fant sted var kvinnen påvirket av flere narkotiske stoffer og skulle aldri ha vært bak rattet på bilen. At hun heller ikke hadde gyldig førerkort gjorde gjør saken enda klarere.

Flere forhold

Retten fant det bevist at kvinnen flere ganger hadde brutt loven ved å hoppe inn bak rattet. Tingretten fant det riktig å dømme henne for én kjøring i påvirket tilstand, to tilfeller hvor hun nektet å stoppe for politikontroll, to kjøreturer med bil uten gyldige skilter, sju kjøreturer uten gyldig førerkort og ett brudd på legemiddelloven.

Så sent som i januar fikk 28-åringen en betinget dom, og i forbindelse med den nye saken aktualiseres denne dommen på nytt. Kristiansand tingrett kom fram til at de to dommene kan slås sammen til en fellesstraff.

Retten kom fram til at kvinnen dømmes til 30 dagers ubetinget fengsel og 90 timers samfunnsstraff. Skulle hun ikke klare å gjennomføre samfunnsstraffen i løpet av 120 dager, må hun sone ytterligere 90 dager. Utover fengselsstraffen må kvinnen betale en bot på 10.000 kroner.

Kvinnen får dessuten en fire år lang utsettelse på førerkortet utover tidligere utsettelse.