LYNGDAL: Det er under ett år siden fotoboksen i Lenebakken ble satt i drift, og på den tiden er boksen blitt beskutt to ganger.

I mai ble boksen beskutt med hagle og lørdag smalt det igjen. To skudd traff glasset i boksen og et tredje skudd traff rett under glasset.

Ute av drift

Avdelingsingeniør Arnfinn Ekberg i Statens vegvesen var mandag på plass ved fotoboksen for å sjekke skadene. Han bekrefter at boksen vil være ute av drift i noen dager fremover.

– Noen har skutt på boksen. Blitzen har fått en del skader, men vi skal klare å ordne det, sier Ekberg til fvn.no.

Utstyret i boksen ble i ettermiddag demontert og inntil Statens vegvesen har fått gått gjennom innholdet vil boksen være ute av drift.

– Nå må vi få gått gjennom boksen, men foreløpig kan jeg ikke se at det har blitt skader på kameraet.

Skattebetalerne betaler

Ekberg ser ikke bort fra at lokale folk står bak hærverket, og forteller at det er skattebetalernes penger som blir brukt for å ordne opp. Han forteller at det ikke har vært dødsulykker etter at boksen ble satt opp.

– Boksene er utrolige effektive når det gjelder å redusere antall ulykker. For hver krone som investeres i boksene så får skattebetalerne ti kroner igjen. Vi har ingen intensjon om å ta flest mulig, men vil at folk skal kjøre i lovlig hastighet, forteller Ekberg.

Og om en bilist som kjørte for fort valgte å hevne seg på boksen:

– Det er ikke vits å skyte på boksen etter at man er blitt tatt. Bildene sendes digitalt, og går direkte til Oslo, sier Ekberg.

Politiet i Lyngdal var ikke kjent med skytingen da fvn.no var i kontakt med dem mandag formiddag, men Ekberg bekrefter at saken vil bli anmeldt.

Foto: Torbjørn Witzøe.