KRISTIANSAND: De to navnene som er aktuelle som Bjørn Hareides etterfølger som politimester i Agder er Geir Ove Heir (49) og Ingunn Aarnes (48).

Geir Ove Heir (49) er lensmann i Verdal i Trøndelag, mens Ingunn Aarnes er jurist og avdelingsdirektør i Skatteetaten — Skatt Midt-Norge.

Få søkere

Stillingen som politimester i Agder ble først utlyst på ny på grunn av mangel på kvalifiserte søkere. Den opprinnelige planen var at ny politimester skulle være klar før jul. I første søkerrunde var det fire navn på listen, nå altså bare to.

— Jeg har ingen kommentar til antall søkere. Vi forholdere oss til listen som er nå, men tar forbehold om endringer og at det kan komme inn noen flere søkere etter hvert, opplyser førstekonsulent i Politidirektoratet, Karoline Johnsrud.

Når den nye politimesteren er klar er usikkert.

— Dette er en prosess som i sist søkerunde, og det tar den tiden det tar, forteller Johnsrud.

Parnemann ikke på listen

Ole Petter Parnemann, som søkte på stillingen som politimester i Agder i førsterunde, er ikke lengre på listen som er lagt ut på nett. Til tross for at han etter det fvn.no kjenner til, ikke har gitt noe uttrykk for at han ikke lengre er interessert.

— Vi hadde opprinnelig fire søkere til stillingen. Da vi utlyste stillingen på nytt, understreket vi ikke i utlysningen at tidligere søkere ikke trengte å søke på nytt for å være med videre i ansettelsesprosessen. Det er de hvis de ønsker det. Derfor jobber vi i disse dager med å ringe opp tidligere søkere for å høre om de vil være med videre, sier førstekonsulent Nina Card i Politidirektoratet.

Disse søkte på stillingen som politimester første gang:

Ole Petter Parnemann (53)

Hege Høiland (48)

Vibeke Hein Bæra (43)

Curt A Lier (43)