Se vennenes avskjedsvideo her

Les også: Levde hver dag som den siste KVINESDAL: — Christer har lært meg, eller oppfordret meg, til å gripe dagen. Livet er kort, og man vet aldri når det tar slutt. Man må oppleve masse, og finne på ting mens man kan, sier barndomskamerat Håkon Edvard Broadhurst (24) til fvn.no.

Video om Christer Lørdag skrev Fædrelandsvennen om hjertesyke Christer André Lunde fra Kvinesdal som døde i donorkø. Ifølge legene var 23-åringen for frisk til å få nytt hjerte. Christer levde som om hver dag var den siste, og 24. januar ville ikke hjerte mer.

For å minne kameraten, og ikke minst vise hva slags sjarmør, livsnyter, venn og tøffing Christer var, lagde Broadhurst sammen med sin svoger en video . Filmen viser blant annet scener fra en sommerferie i Farsund hvor Christer stuper fra en 20 meter høy fjellside ut i vannet.

— Videoen viser at han var vågal, og likte å ha det gøy. Han var modig, og ingenting stoppet ham. Denne sommeren i Farsund er et at de beste minnene jeg har fra Christer, sier Broadhurst, og legger til:

— Da vi hadde klatret opp på fjellsiden, snakket vi om at det egentlig var for høyt til å hoppe ned, men vi ble enig om at vi ikke kunne klatre ned igjen, humrer Broadhurst.

Christer hoppet ikke, han stupte.

På ryggen til Christer kan man se en tatovering med store bokstaver hvor det står; Carpe Diem (Grip dagen).

— Tatoveringen tok han i Syden, og teksten var ikke tilfeldig valgt. Tatoveringen forteller om hvordan Christer likte å leve. Han har fått mye skryt for den, sier 24-åringen.

Organdonoasjon Christers dødsfall har beveget hele vennekretsen, og mange har skaffet seg donorkort.

— Veldig mange av vennene hans har blitt donorer, så denne saken har satt spor. Mange fryktet at mediedekning ville gi feil signaler, men det har vært veldig positivt. Nå har man fått satt fokus på organdonasjon, sier Broadhurst.

Selv ble han donor for 1,5 år sien, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

— Det bør være en selvfølge at folk er donorer. De som ikke ønsker å gi organene sine, bør heller reservere seg. Ikke omvendt, understreker 24-åringen.