KRISTIANSAND: 8.15-avgangen fra Kristiansand til Hirtshals ble utsatt og reiste ikke fra Kristiansand før klokken 10.30. Det var tekniske driftsproblemer på overfarten til Kristiansand natt til torsdag som førte til forsinkelsen, ifølge linjedirektør Odd Grønberg i Color Line til fvn.no.

— Vi fikk en forsinkelse på to timer. Det var rett og slett tung sjø og det gjorte at vi fikk feilutslag på noen indikatorer. Vi har et system som skal bekrefte at alle låser på baugporter er lukket. Da vi fikk tung sjø endte vi opp med feilutslag på noen følere. Det har med sikkerhet å gjøre, sier Grønberg til fvn.no.

Da feilen ble oppdaget sakket kapteinen ned og gikk videre mot Kristiansand i 12 knop. Feilen skal nå være rettet, men forsinkelsen er såpass stor at båten ikke vil være i rute før i morgen.

— Vi går litt raskere nå enn det vi normalt gjør, sier Grønberg. Avgangen fra Hirtshals 13.45 blir forsinket til 15.45. Kveldsavgangen fra Kristiansand vil også bli noe forsinket. Til fvn.no sier Grønberg at han regner med at båten vil ta inn 1-1,5 timer av forsinkelsen i løpet av natten.