ÅSERAL: — Det ser ut til at alt som var bygget opp har ramlet ned, opplyser lensmann i Åseral, Svein Kåre Tjomsland til fvn.no.

Skulle åpne i mai

Nye Lordens Kro var tiltenkt å stå innflyttingsklar i løpet av mai måned dette året. Nå har byggeprosessen med å åpne den gamle gule kafèen i krysset fått et aldri så lite tilbakeslag da både tak og vegger raste sammen i dag tidlig.

Politiet har så langt ikke fått melding om at noen personer skal ha kommet til skade under bygningens kollaps. Det er også uvisst om det oppholdt seg personer i bygget da det raste sammen.

— Når jeg kjørte forbi kroen i går kveld, så det ut som om de var i gang med en rask og grei bygging, men det har altså rast ihop som et korthus, forteller Tjomsland, som passerte bygningen på nytt igjen i dag tidlig.

Årsaken til bygningens plutselige kollaps er foreløpig ukjent.

— Taksperrene på bygget har ramlet ned, men hva som er årsaken til det vet jeg ikke, sier Tjomsland til fvn.no.

Tidligere denne uken meldte Åseral kommune på sine hjemmesider at byggesettet som skulle sette rammene rundt den nye Lordens kro endelig var ankommet Åseral. Tre lastebilar fra Ugland fikk kjørt byggeelementene på plass. Smeland Byggservice fra Hornnes startet arbeidet med å oppføre den nye kroen.

Planen var at selve bygget skulle være reist med taket på plass innen en ukes tid, altså i løpet av førstkommende helg. Nå har bygget klappet sammen før det var ferdig reist.