LILLESAND: Den 59 år gamle dansken ble ifølge Berlingske Tidende meldt savnet 3. desember i fjor. Kort tid senere ble mannens moped funnet ved elvebredden i Grenå i Danmark.

— Vi satte i gang søk etter mannen etter at vi fikk en henvendelse fra mannens bror. Etter en stund fant vi mopeden i vannkanten, og vi går ut fra at han har trillet ned i elva, sier visepolitiinspektør Michael Henningsen i Grenå-politiet til fvn.no.

Drev 300 kilometer

Tre måneder senere ble en død mann funnet av fiskere i Lillesand, over 300 kilometer unna. Da liket ble undersøkt fant Lillesand-politiet en mobiltelefon og en lommebok. Begge deler viste seg å tilhøre 59-åringen som var meldt savnet i Danmark.

— Det er også ytterligere opplysninger som tyder på at den omkomne er mannen som er meldt savnet i Grenå, sier Henningsen.

Dansk politi venter nå på en endelig bekreftelse fra politiet i Norge. Ifølge Henningsen kan det bli aktuelt å utføre en dna-analyse for å være helt sikker på at det er 59-åringen som er funnet.

Lensmannen i Lillesand, Kjetil Nygård, opplyser tirsdag at 59-åringen nå er formelt identifisert.

— Vi har fått den endelige bekreftelsen fra Kripos om at det er den savnede dansken, sier Nygård til fvn.no.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at det ikke er noen tegn til ytre vold på kroppen til den omkomne. Den sannsynlige dødsårsaken er drukning.

— Etter oduksjonen blir den omkomne sendt hjem til Danmark, sier Nygård.

- Glad for at saken er oppklart

Familien til den omkomne er informert om funnet i Lillesand.

— Jeg snakket med hans bror i dag, og han er selvfølgelig glad for at det ser ut som saken er oppklart, opplyste Henningsen mandag ettermiddag.

Det er ikke uvanlig at lik som blir funnet i sjøen utenfor Sørlandet har drevet langt før de blir funnet. 29. januar i fjor ble det funnet en død kvinne ved Kalvøya i Lillesand. Kvinnens identitet er fremdeles ukjent. Obduksjonen som ble utført viste at kvinnen trolig har ligget flere måneder i sjøen.