JUBILEUMKRISTIANSAND— Mellom 60 og 70 av danserne er kledd ut som godteri, smiler danselærer Sharron Roberts. I år fyller dansestudioet hennes 15 år. Det feires med å sette opp Roald Dahls klassiker «Charlie og sjokoladefabrikken». Så vidt Sharron vet er det første gang historien blir gjort i ballettversjon. - Jeg har hatt lyst til å gjøre dette lenge. Nå fikk vi endelig en mulighet til å gjøre det, sier danselæreren. VOKST OPP MED WONKA.

Selv har hun hatt et forhold til historien om fattige Charlie Bucket og den eksentriske sjokoladefabrikkeieren Willy Wonka siden hun var liteten, hjemme i England. - Jeg elsker filmmusikalen fra 1971, hvor Gene Wilder spiller Willy Wonka. Filmen har vært med meg gjennom hele oppveksten, og har inspirert meg i denne forestillingen. De aller fleste barn har et forhold til Roald Dahl og hans historier. Boken «Charlie og sjokoladefabrikken» kom i 1964. Mange har nok også sett den siste filmversjonen, med Johnny Depp i hovedrollen. Sharron synes likevel filmen fra 2005 er skumlere enn klassikeren fra 1971. Med barn helt ned i fire år ble det ikke riktig å basere forestillingen for mye på regissør Tim Burtons tolkning av klassikeren. BARE FIRE GUTTER.

Totalt er 350 danseelever involvert i oppsetningen. De er i alderen fire til tretti år. Drøyt halvparten av barna er mellom fire og ni år. Kostymer er spesialbestilt fra England, og mange foreldre har også sydd antrekk på dugnad. Sharron lover publikum en forestilling som er full av farge og glede.- Det blir veldig sprudlende, og med alle kostymene og rekvisittene på plass, blir det praktfullt, sier hun. Av de 350 barna er kun fire gutter, og disse er veldig unge. Hovedrollene som Willy Wonka og Charlie spilles derfor av jenter. Også andre mannlige hovedroller har fått jenter i kostymene. - Å la jenter spille gutter går veldig fint. Vi prøver å lage bevegelsene deres litt gutteaktige, ler Sharron, som selvsagt gjerne skulle sett at flere gutter ønsket å danse. Hun ser likevel optimistisk på fremtiden, siden det denne gangen er dobbelt så mange gutter som da «Tornerose» ble satt opp for to år siden. Alle monner drar, selv om det bare er snakk om fire stykker. SNART UTSOLGT.

«Charlie og sjokoladefabrikken» har premiere på Agder Teaters hovedscene i morgen, søndag. Ballettforestillingen settes også opp påfølgende mandag, tirsdag og onsdag. De to første dagene er nesten utsolgt. Tekst: Heidi Ditlefsenheidi.ditlefsen@fvn.no - 38 11 36 57