KRISTIANSAND: — Snøfallet som førte til kø og kaos flere steder i Kristiansand i går, er over nå, men bilistene må holde seg i skinnet og kjøre forsiktig, det sier vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen Steinar Våseø. Han advarer mot svært glatte veier i hele Agder på julekvelden.

Snøkaos på veien

Plutselig mildvær

Våseø forklarer at mange bilister blir lurt av at snøen er borte fra veibanen og kjører på. Det kan fort gå veldig galt.

— Etter det kraftige snøfallet i går kveld har temperaturen sunket raskt til plussgrader. Selvom veibanen ser bar ut for snø, kan den være såpeglatt pga slaps og is, sier Våseø.

Mer sludd i vente

Ifølge Storm er det meldt om fortsatt mildvær og nedbør i form av sludd langs kysten på Sørlandet i kveld og natt. I Kristiansand kommer temperaturen opp mot 2 plussgrader i kveld.

— De som bor på Lindesnes kan ta frem sydvesten, for her blir det regn på julekvelden, sier vakthavende i Storm, Camilla Albertsen.

Slik ser det ut på Sørlandet nå

Innover i landet vil temperaturen stige noe på minussiden og det kommer mer snø.

— Temperatursvingningene vi ser nå stiller krav til at bilistene kjører med vett, advarer Våseø ved Vegtrafikksentralen.

Holde seg inne vær

De aller fleste på Sørlandet vil våkne til skikkelig ruskevær på 1. juledag.

— Vi kan se at det kommer mer snø, vind fra nordøst og stiv kuling. Det beste er nok å holde seg inne i varmen, sier Camilla Albertsen i Storm.

Det vil igjen bli kaldere i Kristiansand i morgen, temperaturen vil ligge på minus 1 kuldegrad.