— Vi fortsetter vårt arbeid både før og etter 11. juni, sier Benestad til fvn.no.

Benestad er prosjektleder for nettsidene MorFarBarn.no og jatilekteskapet.no , og har vært sentral i protestaksjon og underskriftskampanje mot den foreslåtte lovendringen.

Stortinget behandler innstillingen fra familie- og kulturkomiteen 11. juni, og i dag torsdag ble det klart at det er et stort flertall i Stortinget for den nye loven. Det sørger regjeringspartiene for, sammen med Venstre og Høyre.

Les mer: Stort flertall for ny ekteskapslov .

— Kampen fortsetter, også etter et eventuelt vedtak, sier Benestad.

- Hvordan vil dere kunne kjempe videre etter et vedtak - som ser ut til å komme 11. juni?

— Da vil vi jobbe bevisst inn mot politikerne, og ansvarliggjøre dem i forhold til tragisk dårlig forarbeid: Ingen offentlig utredning, ingen stortingsmelding, ingen konsekvensanalyser. Det er mange av oss som er dypt uenige i måten disse lovendringene blir gjennomført på. Denne loven vil for all fremtid mangle demokratisk og moralsk legitimitet blant mange av oss. Dessuten vil den innføre barnediskriminering av mange barn som ikke får kjenne sin far. Han blir overflødig, ifølge de nye lovene.

Les mer: - Hvorfor haster det sånn, Jens?

Vil jobbe for reversering

Benestad peker på at det nå er fire lover som trolig blir endret - ekteskapsloven, adopsjonsloven, bioteknologiloven og barneloven. I tillegg blir partnerskapsloven slik vi kjenner den i dag fjernet.

- I hvilken grad ser du på det som mulig å få reversert lovendringene?

— Dersom KrF og Frp gjør dette til en sentral valgkampsak i 2009, bør det være mulig å få til en viss grad av reversering. I første omgang vil vi konsentrere oss om å få endret selve ekteskapsloven igjen, slik at ekteskapet fortsatt blir definert som en konstellasjon mellom mann og kvinne, sier Benestad.