KRISTIANSAND: — Vi ble positivt mottatt av havneledelsen i Hirtshals, og de er interessert i å øke trafikken, sier administrerende direktør i rederiet, Tom Bringsværd til NRK Sørlandet.

Et konsulentfirma skal nå kartlegge og analysere trafikken i Hirtshals, og finne ut hva en ekstra ferje vil bety, før det eventuelt vil bli gitt grønt lys for den nye ruten.

— Vi må finne ut hva vi trenger av plass i havna og hva trafikkavviklingen vår betyr for havnetrafikken, sier Bringsværd til NRK Sørlandet.

Dersom havneledelsen i Hirtshals gir rederiet tillatelse til å seile, kan ruten starte opp allerede i oktober i år. Bringsværd vil ikke fortelle NRK Sørlandet hvilken ferje rederiet ser på, men sier at det er en stor og tradisjonell ferje med god kapasitet.

Havnedirektøren i Danmark, Jens Kirketerp Jensen, ville ikke si noe etter møtet i dag, men direktøren vedgår at havnen har et sterkt og godt samarbeid med Color Line. Han tror at analysen som MasterFerries kommer med vil være avgjørende for den videre prosessen.

Analysen forventes å være klar i løpet av noen få dager.