SØGNE: — Hvis vi setter dette litt i perspektiv, og sammenligner med andre viktige ting vi driver med, må jeg nok si at jeg ble litt overrasket over all medieomtalen denne saken fikk i går. Jeg ser jo at dette er godt stoff, men etter hvert som det ene mediet etter det andre ringte og dukket opp her ute, ble det litt mye, sier Terje Pedersen, lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, til fvn.no.

— Samtidig har jo dette en annen side også. Uten disse oppslagene hadde vi ikke fått så mange tips og opplysninger. Samtidig hadde vi kanskje kunnet få jobbe litt mer i fred uten all ståheien også, sier han.

Politiet har gjennomført et par ransakinger i boligområdet på Vedderheia hvor slangen ble funnet, og sier at det helt klart er folk som driver med dyr der oppe.

— Vi har funnet både bur, mat og vitaminer der oppe som er tiltenkt slanger, sier Pedersen.

Pedersen innrømmer at politiet ikke er eksperter på denne typen saker, og kan derfor ikke svare på om slangen er utstoppet eller oppbevart på sprit. Han kan heller ikke foreløpig slå fast hvor slangen kommer fra, men sier at den ligner på en asiatisk slange.

— Selv om slangen er importert død på sprit eller levende, er dette helt ulovlig, sier Terje Pedersen.