KRISTIANSAND: Fjord Line mener havnestyret presser selskapet til å innstille driften på Sørlandet etter krav om helårsdrift, og dermed blir det ingen seilinger i 2009. — Vi er av den klare oppfatning at styret for Kristiansand havn ikke har hjemmel for å stenge oss ute fra havnen, og er glade for at saken bringes inn for behandling i bystyret i Kristiansand, sier styreleder Peter Frølich i Fjord Line.

Tiden er knapp frem til kommende sommersesong, og Fjord Line ser seg derfor nødt til å ta en avgjørelse nå. Dermed innstilles alle avganger i 2009. — I forhold til planlegging og drift, markedsføring og salg av billetter til neste sommersesong er situasjonen slik at Fjord Line ikke kan vente i uker og måneder på en beslutning som forhåpentligvis går i vår favør, sier administrerende direktør Ingvald Fardal.

14 ansatte i administrasjonen i Kristiansand og tolv danske sjøfolk vil bli sagt opp i kjølvannet av beslutningen.

— Vår mann i havnestyret, Ole Fritjof Godtfredsen, stemte slik som vi ønsket i saken, men det ble dessverre som vi fryktet, sier leder for Krf i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, til fvn.no.

Ferjeselskapet flytter heller ikke sin virksomhet til en av nabobyene i sør.

— Nå dropper Fjord Line Sørlandet i sin helhet og det er synd, sier Kristiansen.

— Den nye havneloven som kommer vil i løpet av kort tid vil nekte å ha kravet om helårsdrift.

Selv om Kristiansen er av den oppfatning at andre rederier nå kan gå inn å ta over etter Fjord Line, beklager han at ferjeselskapet legger ned sin drift etter krav om helårsdrift fra havnestyret.

— Det er synd for forbrukerne. Prisene blir lavere når flere ferjeselskaper opererer på samme strekning og det er alltid sunt med konkurranse. I tillegg er det synd med de som nå får sparken, sier Kristiansen.

Alt om Fjord Line-konflikten:

Les mer: Fjord Line dropper Kristiansand?

**Les også: Fjord Line sløyfer Kristiansand

Les også: Slutt for Fjord Line i Kristiansand**

Les også: Fjord Cat velkommen til Arendal

Les også: Får løfte striden om Fjord Line til bystyret